Blended Learning - Basisopleiding tot Horse Assisted CoachHeb jij expertise op het gebied van hulpverlening, coaching en/of begeleiding van mensen en wil jij jouw kennis uitbreiden op het gebied van coaching met inzet van paarden?

 

Dan is de Blended Learning opleiding wellicht wel wat jij zoekt!

 

Vanaf 2022 biedt Groots & Puur met Paardenkracht dé Blended Learning opleiding tot Horse Assisted Coach aan. Leren in eigen tempo en in je eigen omgeving! Afstandsonderwijs en praktijkdagen combineren in één opleiding. Speciaal ontwikkeld voor professionals.

 

In de Blended Learning opleiding leer je het theoretisch gedeelte van de opleiding in de gebruiksvriendelijke E- learning omgeving.  Het praktijkgedeelte van deze opleiding wordt daarna in 5 studiedagen op locatie gevolgd.

 

Deze opleiding is geschikt voor mensen die reeds ervaring hebben in begeleiding, training, coaching, hulpverlening of onderwijs en affiniteit met paarden hebben.

 

Lees onderstaand verder voor meer informatie over de diverse mogelijkheden tot deelname:


VOOR WIE? 

De Blended Learning opleiding Horse Assisted Coaching is bedoeld voor mensen die hun kennis en vaardigheden op het gebied van paardencoaching willen ontwikkelen en dit deels op een zelfstandige manier willen invullen. In een overzichtelijke en praktisch ingerichte E-learning-omgeving leer jij in je eigen tempo en in je eigen omgeving. De online-omgeving biedt videomateriaal, leesstof, toetsen in de vorm van een quiz en opdrachten die jou begeleiden bij het leren van de theoretische basis. Daarnaast heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan 5 praktijkdagen en af te sluiten met een oefenexamen en een examen. 

 

HOE WERKT HET?

In een digitale leeromgeving volg jij 5 basismodules, in jouw eigen tempo, waarin de theorie met betrekking tot Horse Assisted Coaching op een duidelijk geïllustreerde manier aan je wordt uitgelegd. Je kunt zelf via het systeem de voortgang van je opleiding bijhouden. Je kunt de training op je computer volgen, maar je kunt ook de handige app downloaden waarmee je overal en altijd je training kan voortzetten. Ook zie je in de app leuke features die jouw opleiding dynamisch maken.

Elke module wordt afgesloten met een kennisquiz en enkele thuisopdrachten. Je hebt een jaar lang toegang tot de modules.

 

Wil jij een complete opleiding tot Horse Assisted Coach volgen en deze afsluiten met een diplomering, dan kies je ervoor ook de 5 aanvullende praktijkdagen en het oefen- en praktijkexamen te doen. Er worden diverse mogelijkheden hiertoe aangeboden d.m.v. pakketten. Om jouw studie compleet te maken kun je er ook voor kiezen om alle lesstof in boekvorm aan te schaffen. 

De 5 praktijkdagen vinden plaats op een fijne locatie en worden in groepsverband aangeboden, met begeleiding door 2 vaste docenten. Je kunt kiezen uit diverse data gedurende het jaar. Je voltooid de complete opleiding in een periode van 3 maanden tot maximaal 2 jaar.

 

Ben je reeds coach en nog op zoek naar meer verdieping en deskundigheid in je beroep? Dan is deze opleiding voor jou wellicht ook een goede keuze! Je leert veel vaardigheden met betrekking tot het coachvak en je doet veel kennis op over de inzet van het paard als coachpartner.

 

Wij bieden diverse mogelijkheden om de Blended Learning opleiding te volgen. Onderstaand lees je verder welke pakketten we bieden:

 

* Wil je een All-Inclusive opleiding met theorie online in jouw eigen tempo + 5 praktijkdagen + een examen en een getuigschrift? Kies dan voor Pakket A.

 

* Wil je nu alleen de theoretische variant van de opleiding volgen, online in jouw eigen tempo? En wellicht later kiezen voor praktijkdagen?  Kies dan voor Pakket B.

 

 

* Heb je Pakket B afgerond en wil je toch ook graag de praktijkdagen en het examen volgen? Kies dan ook voor Pakket C.

 

 

 


Inhoud modules

De theoretische lesstof van deze Blended Learning opleiding bestaat o.a. uit de volgende onderwerpen:

 • Kennis over paardengedrag en paardentaal, de paardenkudde, persoonlijk leiderschap, overspanningssignalen, veiligheid tijdens het coachen met paarden
 • Wat is coaching? De TOP-coachmethode, de intake, wondervraag, het formuleren van de hulpvraag en observeren
 • Gesprekstechnieken, het coachgesprek, valkuilen in het coachgesprek
 • feedback en feedforward, de systemische lagen, gespreksmodellen, omgaan met emoties in een coachgesprek
 • Borgen en verankeren, de coach als ondernemer, ethiek en welzijn coach en paard

Vul je de theoretische modules aan met praktijkdagen op locatie, of kies je voor het All-inclusive pakket, dan volg je 5 aanvullende praktijkdagen op locatie.

Tijdens de praktijkdagen wordt bovenstaande theorie beoefend en bekrachtigd met diverse werkvormen en ga je onder begeleiding van 2 vaste docenten ervaringsgericht leren hoe coachen met paarden in de praktijk uitgeoefend wordt.


Toelatingseisen

We hanteren enkele voorwaarden voor de deelname aan deze opleiding. Check bij jezelf of de volgende voorwaarden op jou van toepassing zijn om te controleren of deze opleiding wellicht geschikt voor je is. Je beschikt over:

 • HBO werk en denkniveau
 • Ervaring in en/of affiniteit met hulpverlening, begeleiding, pedagogiek en/of coaching
 • Affiniteit en ervaring met paarden in de basisomgang
 • Een oefen-accommodatie (bij deelname aan praktijkgedeelte)
 • Verder ben je empathisch, ambitieus en leergierig en werk je graag zelfstandig met mensen en paarden

 


Pakket A - All-inclusive opleiding

Indien je kiest voor Pakket A - All-inclusive opleiding, zijn de volgende onderdelen inbegrepen:

 • Online theoretisch onderwijs in eigen tempo 
 • 5 volledig verzorgde praktijkdagen op locatie
 • Persoonlijk ontwikkeltraject met 5 gidsen
 • De basisgids voor de Horse Assisted Coach met werkvormen
 • Oefenexamen op locatie
 • Praktijkexamen op locatie
 • 1 jaar lang toegang tot de online leermodules en community
 • Certificering tot Horse Assisted Coach op basis van CRKBO erkend certificaat.
 • Inclusief 20% korting op alle specialisatiestudies of verdiepingsmodules binnen 2 jaar na ontvangst van je certificering.

Investering in Pakket A bedraagt slechts: Euro 1985,00 

 

BETALEN IN TERMIJNEN MOGELIJK: betaal in 5 termijnen van Euro 397,00.


Pakket B - Basis Theorie

Indien je kiest voor alleen het theoretische online onderwijs, dan kies je voor:

Pakket B - Basis Theorie, hierin zijn de volgende onderdelen inbegrepen:

 • Online theoretisch onderwijs in 5 volledig geïllustreerde modules. 1 jaar lang toegang tot de online leermodules en community.
 • De mogelijkheid om na het afronden van de online theorie, de 5 praktijkdagen (C) en het examenpakket (D)  te bestellen.

Investering in Pakket B bedraagt NU TIJDELIJK SLECHTS: Euro 349,00.


Pakket C - Praktijk pakket

Dit pakket kun je bestellen na het afronden van pakket B (Basis Theorie).

Indien je kiest voor Pakket C - Praktijk pakket, zijn de volgende onderdelen inbegrepen:

 • 5 volledig verzorgde praktijkdagen op locatie
 • Persoonlijk ontwikkeltraject met 5 gidsen
 • Het handboek voor de Horse Assisted Coach met met werkvormen
 • 1 jaar lang gratis toegang tot de online community
 • 1 dag examen bestaande uit: 1 uur eindgesprek met externe examinator en docent G&P, 1 uur coachsessie met onbekende coachee
 • Na voldoende beoordeling volgt certificering met getuigschrift tot Horse Assisted Coach op basis van CRKBO erkend certificaat.

Investering in Pakket C bedraagt: Euro 1799,00. 


Praktijkdagen

De praktijkdagen staan gepland op de volgende data:

 

Leergang 1-2024: 5 februari, 19 februari, 11 maart, 8 april, 6 mei, 27 mei (oefenexamen), 3 juni (examen).

Leergang 2-2024: 2 september, 23 september, 7 oktober, 4 november, 25 november, 2 december (oefenexamen), 16 december (examen).

 

In elke praktische leergang is plek voor maximaal 8 deelnemers.


Introductiemodule

Bekijk hier alvast de introductiemodule in the huddle om een indruk te krijgen van de online leeromgeving.

De introductiemodule is gratis en biedt toegang tot de online community.
Download hier de brochure 2023

Download
Groots & Puur met Paardenkracht - Brochure 2023
Brochure 2023 Groots & Puur met Paardenk
Adobe Acrobat document 3.0 MB

WAAROM KIES JE VOOR EEN OPLEIDING BIJ GROOTS & PUUR MET PAARDENKRACHT

 • we bieden complete coachconcepten welke reeds bekendheid op de markt genieten, zoals o.a. Pony Power voor Kids en Paardenkracht voor Pubers
 • we zijn reeds 5 jaar lang een betrouwbaar opleidingsinstituut dat actief meegroeit in het vakgebied
 • 20% korting op vervolgmodules
 • vaste begeleiding door vakkundige docenten (aangesloten bij NOBCO beroepsregister)
 • we organiseren jaarlijks intervisiedagen met collega's 
 • de opleidingen van Groots & Puur met Paardenkracht worden met hoge cijfers gewaardeerd door studenten (zie in het menu bij recensies). 
 • Een persoonlijke en betrouwbare benadering is bij ons van groot belang. Een veilige leeromgeving waarin oog is voor persoonlijke aandacht en ruimte is voor ontwikkeling van elk individu is ons streven in elke opleiding.
 • De opleidingen worden volledig verzorgd aangeboden met luxe en gezonde lunches en volledig geïllustreerd studiemateriaal. 

 

Ga jij mee op de reis van je leven?

 

  

WAT KAN IK MET DEZE OPLEIDING?

Wanneer je de kiest voor de volledige Blended Learning opleiding tot Horse Assisted Coach (incl. praktijkdagen en examen) ontvang je een erkende certificering tot Horse Assisted Coach. Je kunt dan individuele personen coachen bij een hulpvraag en een coachtraject op professionele wijze begeleiden.  Je kunt een eigen bedrijf oprichten of het werk als Horse Assisted Coach naast jouw huidige baan uitoefenen.

Horse Assisted Coaching krijgt steeds meer bekendheid en erkenning zowel in Nederland en België. Hierdoor ontstaan er steeds meer mogelijkheden voor de Horse Assisted Coach om zijn diensten aan te bieden.

 

Accreditaties

Groots & Puur met Paardenkracht is als opleidingsinstituut geaccrediteerd en geregistreerd bij het CRKBO. Tevens zijn wij  aangesloten bij het NOBCO (Nederlandse Orde van beroepscoaches).

De Blended Learning opleiding is een erkende GRO-opleiding en opgenomen in CAT-register.

Daarnaast is Groots & Puur met Paardenkracht in het bezit van het Keurmerk Paardenwelzijn Plus. Lees hier meer over op https://keurmerkpaardenwelzijn.nl/wordpress/

 

Groots & Puur met Paardenkracht heeft tevens een scholingsovereenkomst met het UWV. Vraag naar de mogelijkheden.

 

Op deze studie zijn de algemene voorwaarden van Groots & Puur met Paardenkracht van toepassing. Een exemplaar wordt op aanvraag toegezonden en is tevens onderdeel van het inschrijfformulier.


Ervaren | Beleven | Groeien


Locatie Groots & Puur met Paardenkracht

Inhoud van Google Maps wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op Cookie-instellingen (Functioneel) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Google Maps en de inhoud te bekijken. Meer hierover lees je in de Privacyverklaring van Google Maps.