Wat vinden anderen van ons?


Opleidingen en Modules

 

Judith - Student Paardenkracht voor Professionals 2021 - Opleiding tot HAC

Ik heb de opleiding als een prachtige reis ervaren waarin ik mezelf heb kunnen ontwikkelen tot goede coach. De docenten Jolijn en Evelien hebben een open warme werksfeer. Samen met de pony’s hebben ze mij mezelf laten zien en voelen waarna we samen op weg zijn gegaan naar wat ik zo graag wil. De modules zijn interessant en leerzaam. Een stuk theorie en een stuk praktijk waardoor je al doende leert en jezelf nog beter leert kennen. De mogelijkheden om jezelf te verdiepen in materie en doelgroepen is ruim. Er is ruimte om te sparren met studiegenoten en te leren van elkaar. Voor mij DE opleiding waar ik lang naar gezocht heb. Trots op de reis die ik heb mogen maken. 

**************************

 

Marieke - verdiepingsmodules en specialisatiestudies 2021

Ik heb reeds diverse coachopleidingen gevolgd, waaronder ook paardencoaching. Bij Jolijn en Evelien ben ik echt verrast door hun aanpak. Alles is enorm goed doordacht van begin tot eind. De materialen zien er top uit en de studies zijn heel gestructureerd. Voor mij echt een verademing en een rede om beslist weer terug te komen!

*****************************

 

Sanne - Student Paardenkracht voor Professionals 2021 - Opleiding tot HAC

Betrouwbaar, veilig, vertrouwd. Dat zijn de woorden die in mij opkomen. Een hele fijne leeromgeving om jezelf te kunnen ontwikkelen. Ik ben ontzettend blij dat ik deze stap heb gezet voor mezelf. Wat een mooie ervaring en prachtige leermomenten!

****************************

 

Ellen - Student Paardenkracht voor Professionals 2020 - Opleiding tot HAC:

 

Wat heeft je doen besluiten je aan te melden voor de HAC opleiding bij Groots & Puur met Paardenkracht?

De website sprak mij direct aan en gaf een professionele indruk. In het intakegesprek voelde ik mij direct op mijn gemak bij Jolijn en Evelien en voelde een fijne klik. 

Welke oneliner past volgens jou het best bij de opleiding?

Naast dat ik enorm veel geleerd heb over coachen met paarden in het algemeen, is de opleiding heel veelzijdig en is er veel ruimte voor je eigen persoonlijke ontwikkeling. Ik denk dat ik vooral mijn eigen groei en ontwikkeling nog de mooiste opbrengst vindt. Ook voel ik mij echt in mijn rol gegroeid als coach en sta ik te popelen om te starten.

*******************************

 

Anna - Student Paardenkracht voor Professionals 2019:

 

Wat heeft je doen besluiten je aan te melden voor de HAC opleiding bij Groots & Puur met

Paardenkracht?

Tijdens de open dag kreeg ik het idee dat de opleiding een gedegen opleiding is en tevens speelde sterk mee dat ik een veilig gevoel

had bij Jolijn en Evelien. Ook vond het de ervaring van de coach opdracht tijdens de open dag pakkend. En ik vond het een meerwaarde dat ik zelf de verdieping en specialisatie modules kon samenstellen.

Ik vond het contact met de opleiders zeer prettig.

Welke oneliner past volgens

jou het best bij de opleiding?

Een goed opgebouwde en doordachte paardencoachopleiding, verzorgd door fijne en deskundige opleiders en kudde

paarden.

 

Ik vond de Horse Assisted Coach opleiding bij Groots en Puur met paardenkracht in één woord geweldig! De start vond ik best

spannend, maar ik ging iedere keer met veel zin er naar toe. Ik heb het ervaren als zeer verrijkend, zowel op inhoudelijk vlak als op persoonlijk vlak. Alles werkte daaraan mee: de locatie, de verzorging van de dagen, de kudde paarden en de vriendelijke, deskundige en betrokken vaste opleiders! 

**************************** 

 

Tanja - Student Paardenkracht voor Professionals 2019:

Mijn keuze voor deze opleiding was de juiste. Een kleine groep studenten, 2 hele fijne coaches, waarbij ik me vertrouwd voelde om te leren coachen van andere mensen met hulp van de paarden. Maar ook mijn persoonlijke groei in deze opleiding kunnen doormaken met hele fijne mede studenten. Voor mij persoonlijk zit hier de kracht van opleiding. Doordat de groep klein is krijgt iedereen voldoende aandacht om zijn eigen persoonlijke ontwikkeling door te maken.Het is een opleiding waar het paard als co-coach ingezet wordt, maar ook de materialen zoals pinnen, hoepels, ballen, knuffels en dergelijke die jekunt inzetten in de coach-sessie vind ik heel waardevol. Dat alles samen maakt het geheel compleet voor mij. Evelien en Jolijn hebben mij ook in de opleiding ondersteunt daar waar ik het nodig had en dat vond ik heel fijn. Denken in mogelijkheden! Tot slot, een opleiding die ik zo over zou doen!

***************************** 

 

Iris - Student Paardenkracht voor Professionals 2019:

De opleiding is goed opgezet. Professioneel lesmateriaal, goede huiswerkopdrachten, prettige en kundige opleiders, gevarieerd aanbod aan verdiepingsmodules en een veilige omgeving waarin je alle mogelijkheden krijgt om je te ontwikkelen als persoon en als coach. Zeker een aanrader!

*********************************

 

Caroline Rovers - Deelname verdiepingsmodule introductie NLP en Paardencoaching:

Passievol wordt de kennis overgebracht door Jolijn en Evelien!

De setting is mooi, intiem en gezellig. Theorie en praktijk zijn goed op elkaar afgestemd. 

Er is oog voor iedereen! Héél fijn!

*********************************

 

Linda De Roy - Student opleiding Paardenkracht voor Professionals leergang 2019-01: 

De opleiding bij Groots en Puur met paardenkracht was een intensieve en diepgaande persoonlijke reis. Het is niet enkel

een opleiding tot horse assisted coach maar ook een persoonlijk coaching traject. Er is een mooie verdeling tussen praktijk en theorie.

Je leert oog te hebben voor het paard, de coach en de coachee.

Jolijn en Evelien zijn mega toffe coaches en zeker niet te vergeten ook de paardjes zijn super lief. Het is zeker de moeite waard om deze opleiding te volgen als je de vaardigheid van een professionele paardencoach wil leren inzetten.

*******************************  

 

Stéphanie van Kerrebroeck - Student opleiding Paardenkracht voor Professionals leergang 2019-01:

"De opleiding Paardenkracht voor Professionals is een wel doordachte opleiding waar afwisseling theorie en praktijk centraal staat. Door zelf heel snel aan het werk gezet te worden, ervaar je welk proces een coachee door maakt, je leert jezelf bovendien opnieuw kennen en leert door thuis zelf te oefenen wat je als coach nodig hebt. Evelien en Jolijn begeleiden dit hele proces met een ongekend

enthousiasme. Ze stimuleren, motiveren op een overtuigende maar natuurlijke manier. Ze maken dat je je thuis voelt en hebben oog voor elke student. Het zijn de juiste mensen op de juiste plek!"

***************************** 

Marijke Willaert - Saorsa Coaching:

"Ik ben heel blij dat ik beide cursussen heb gevolgd bij Groots & Puur met Paardenkracht. Zowel de cursus Pony Power voor Kids als

Paardenkracht voor Pubers bevatten waardevolle elementen. Er wordt gewerkt met fijne en leuke lesmaterialen.

Als cursist wordt je ondergedompeld door het doen en actief ervaren van de lessen en oefeningen. Het wordt gegeven door 2 zeer bekwame coaches die goed op elkaar afgestemd zijn, en niet te vergeten: op een leuke locatie met leuke pony's en

paarden. Een aanrader voor iedereen die kinderen op een leuke & educatieve manier, met assistentie van pony's en paarden, op ontdekking en op zoek wil laten gaan naar talenten, grenzen, emoties, samenwerking..."

******************************* 

Claudia Baldwin - Happy Horse Coaching Farm:

"De opleidingen van Groots en Puur zijn volledige pakketten die meteen in de praktijk toegepast kunnen worden

of makkelijk geïntegreerd kunnen worden in een reeds bestaand bedrijf. De opleiders Evelien en Jolijn zijn een goed ingespeeld team met veel inzet en creativiteit die altijd weer inspirerend en motiverend werkt voor de studenten.

De locatie is goed bereikbaar en zo gefaciliteerd dat de opleidingsdagen gestructureerd en volgens planning verlopen.

De verzorging gedurende de cursussen is prima, zo wordt er bv. steeds rekening gehouden met persoonlijke

dieetwensen etc. De dames zijn kundige instructeurs die ook na de opleiding bereid zijn om de studenten met raad en

daad ter zijde te staan. Het beschikbare materiaal is een goede ondersteuning voor de omzetting van het geleerde en maakt een opstart makkelijk." Groetjes, Claudia

Sterren: ***** Pony Power voor Kids studie 2-daagse

"Het is een heel volledige training met twee trainers die elkaar bijzonder goed aanvoelen".

 

"Jullie zijn twee trainers die professionaliteit en enthousiasme uitstralen".

 

"De afwisseling tussen theorie en praktijk was top! Weer de nodige ervaringen opgedaan. Dit met twee hele wijze shetlandpony's en stoere kids. Een aanrader voor elke paardencoach".

 

"Een super leuk programma voor kinderen waarin ze met pony's spelenderwijs ervaring op mogen doen over verschillende thema's. Met dank aan Jolijn Grooten en Evelien Mustert voor het door hen zorgvuldig uitgedachte en samengestelde concept. Trots om daar een onderdeel van te mogen zijn".

 

"Wauw wat een geweldige Pony Power voor Kids dagen. Goede organisatie, en wat zit de cursus goed in elkaar".  Paardenkracht voor Pubers studie 2-daagse

"Het waren weer gezellige en vooral leerzame dagen! Heb zin om mijn eerste Paardenkracht voor Pubers cursus te gaan geven. Enorm inspirerend, motiverend, jullie enthousiasme werkt aanstekelijk. Goed uitgedacht concept!"

 

"Een zeer complete en inspirerende studie in een zeer prettige omgeving met fijne trainers".

 

"Ik vond de cursus weer compleet en zeer goed verzorgd. Jullie doen het echt super!"

 

"Zeer mooi duidelijk materiaal. Heel verzorgd en grondig werk in gestopt. Een cursus waarmee je echt iets kan, ik kijk uit naar Deel 2 van deze cursus".  


Paardenkracht voor Teams

Terugkoppeling van klanten:

 

"Een super leerzame dag, echte "eye openers" gehad vandaag. Heel fijn om in deze sfeervolle omgeving met je collega's aan de slag te gaan".

 

"Het is prettig om eens in een andere omgeving te trainen, vooral ook door samen echt in beweging te komen. Het was zeer leerzaam en genoeg om over na te denken na deze ervaring".

 

"Ik zou dit graag veel vaker doen. Het programma zat super in elkaar en de begeleiding was heel goed. Het is heel prettig om alles zo duidelijk te zien. Ik had niet verwacht dat een paard zoveel duidelijkheid zou kunnen geven".

 

"Bedankt voor deze geweldige ervaring. Het heeft veel indruk op me gemaakt. Ook de begeleiding van de coaches was zeer professioneel en prettig. Heel bijzonder om dit met je collega's te mogen ervaren".

 

"Prettig confronterend, veel inzichten gekregen, top!"
Romy en willeke - studentes diergezondheid & management dronten

 

Aanbeveling Romy:
"Afgelopen week heb ik een hele interessante & leerzame dag had bij Groots & Puur met Paardenkracht. Ik studeer Diergezondheid & Management en volg op het moment de minor: Persoonlijk leiderschap met paardenkracht. Voor deze minor moest ik een dag meelopen met een paardencoach. Groots & Puur met Paardenkracht heeft een hele dag uitgetrokken om te vertellen over paardencoaching, technieken, dilemma’s in de sector en ze hebben mij verschillende technieken en oefeningen laten observeren & ervaren. Wat ik heel goed vind aan dit bedrijf is, dat duidelijk nagedacht wordt over de werkwijze en het welzijn van iedereen. Zo is het welzijn en de eigenwaarden van de paarden heel belangrijk bij Groots & Puur met Paardenkracht.

 

Groots & Puur is een leuk, open en professioneel bedrijf dat veel verschillende vormen van paardencoaching & educatie biedt."

 

 

 

Aanbeveling Willeke:

 

"1 november mochten wij, Romy en Willeke, twee vierdejaars studenten aan Aeres Hogeschool Dronten, een dagje meelopen met Jolijn en Evelien van het bedrijf Groots en Puur met Paardenkracht. Tijdens deze meeloop dag hebben zij ons verteld wat zij doen en waarom.
Het bedrijf biedt verschillende vormen van coaching aan. Zo geven zij individuele coaching, coaching aan groepen kinderen: Pony Power voor Kids, coaching voor pubers: Paardenkracht voor Pubers, en ook teams uit het bedrijfsleven kunnen langs komen voor een groepscoaching. Een aspect wat al deze verschillende vormen gemeen hebben is dat het paard hierbij als hulpmiddel dient. We noemen dit dan ook paardencoaching.
Vanuit hun vooropleidingen hebben Jolijn en Evelien tools en technieken die zij gebruiken tijdens de coaching. Maar wat nog veel belangrijker is, is de passie die schuil ligt achter de coachsessies. Hoe mooi is het om te zien dat met hulp van jouw kennis en hulpmiddelen je een ander een stapje verder kunt helpen in het ontwikkelen of het leren kennen van zichzelf? De coaches zijn natuurlijk erg betrokken met hun coachees, maar toch geeft het een fijn gevoel als zij na een aantal sessies weer afscheid kunnen nemen.

Anderen inspireren de beste versie van zichzelf te kunnen zijn en dicht bij zichzelf te blijven: dat is waar zij het voor doen.

 

Tijdens de meeloop dag mochten wij zelf ook ervaren hoe het is om een coaching mee te maken. De coaching vond plaats in een omheind gedeelte van ca. 20 x 40 m. We kregen de opdracht samen een van de pony’s te begeleiden naar een gemarkeerd gedeelte. De pony's die worden ingezet bij de coaching zijn zachtaardig maar ook eerlijk. Toen wij twijfelden over onze aanpak, was de pony ook niet bereid om aan dit niet doordacht plan mee te werken. Na overleg bedachten wij een manier waarmee we de pony naar het juiste gedeelte konden begeleiden. Door onze standvastigheid, de juiste mindset en onze samenwerking was de pony wel bereid mee te lopen. Dit is een kort voorbeeld van een van de opdrachten die je meer inzicht kunnen geven over jouw manier van aanpakken en samenwerken, en het zegt ook iets over jouw zelfbeeld. Na de opdracht bespreken we na hoe we het hebben ervaren en zet de coach je aan het denken welke conclusies je hier uit kunnen trekken.

 

 

De sfeer die er hangt op het bedrijf draagt bij aan een veilig gevoel, een open houding en onderling vertrouwen. Evelien en Jolijn zijn hier uiteraard de grondleggers van. Veiligheid, vertrouwen en plezier staan bij hen voorop.
Zij hebben elkaar ontmoet op een van hun vooropleidingen en hebben nu een sterke vriendschap en onderling respect. Bij het coachen zetten zij hun eigen talenten in en vullen zij elkaar aan."

 

Wij zijn erg enthousiast over Evelien en Jolijn en het werk dat zij doen. Wilt u meer weten over de coaching die zij u aanbieden? Neem een kijkje op de website: www.grootsenpuur.nl, stuur een mailtje naar info@grootsenpuur.nl, of kom een keer langs op locatie in Velden. Ontdek wat Groots en Puur met Paardenkracht u of uw kind te bieden heeft!