2-daagse studie Pony Power voor Kids

Ben jij opgeleid tot Paardencoach, en werk jij graag met kinderen? Dan is deze studie wellicht iets voor jou.  


Informatie

In deze 2 daagse cursus ontvang je het volledige "Pony Power voor Kids" concept inclusief draaiboek, oefeningen, theorie, het werkboek en alle formulieren. Alle thema’s en oefeningen van de cursus "Pony Power voor Kids" komen aan bod,

daarnaast ontvang je alle achtergrond informatie rondom het organiseren en uitvoeren van de cursus.

Na het volgen van deze studie ben je als paardencoach startklaar om direct deze cursus te organiseren. Met het certificaat "Pony Power voor Kids Trainer" mag je binnen jouw eigen bedrijf samen met een collega de cursus vorm geven.

 

Groots & Puur met Paardenkracht vraagt hiervoor GEEN jaarlijkse bijdrage maar kan wel, indien gewenst, ondersteuning op maat leveren. De 2-daagse is heel praktisch van opzet met voldoende theoretische diepgang.  Tijdens de ochtenden wordt alle theorie behandeld en doe je veel praktische kennis op rondom het organiseren van de cursus. Tijdens de middagen gaan we "live" aan de slag met echte kinderen en de pony's.

 

Wat ga je leren tijdens deze studie?

Beknopte theorie over de ontwikkelingspsychologie van het jongere kind.

Hoe je kunt aansluiten bij het ontwikkelingsniveau van elk kind.

De opbouw van de cursus en de verschillende thema's.

De opbouw van de "lessen".

Hoe je de betrokkenheid van de ouders kunt vergroten.

Organisatie van een cursus.

Hoe je deze cursus in de markt kunt gaan zetten.

Praktische uitvoering van de cursus, met inzet van pony's.

Werkboek

Bij de cursus "Pony Power voor Kids" hoort een uniek werkboek van bijna 50 pagina's. Elk deelnemend kind ontvangt bij aanvang van de cursus een eigen werkboek, hierin staan theorie en oefeningen welke voor een klein deel tijdens de cursus

behandeld worden, echter ook oefeningen om thuis met ouders, broertjes/zusjes of anderen te doen. De kracht van de cursus zit hem mede in de samenwerkingsdriehoek ouders-kinderen-coaches. Zo wordt het geleerde ook direct toegepast in het

dagelijks leven en blijft het niet iets van "1x in de week"! Ouders leren er ook van :-) 

 

Wat ontvang je allemaal?

Tijdens deze 2-daagse studie ontvang je het complete en unieke concept Pony Power voor Kids. Je ontvangt alle benodigde informatie en documenten, zoals formulieren, brieven, voorbeeldposters, emails voor ouders en scholen en overige voorbeelddocumenten.

Op papier ontvang je een studiemap met de theorie en praktische zaken van beide dagen en de Kidsgids met bijbehorende draaiboeken en oefeningen. Aan het einde van de studie ontvang je het trainerscertificaat. 

Het trainerscertificaat is 2 jaar geldig en wordt verlengd na het volgen van de bijscholing. De bijscholing kan online gevolgd worden en kost Euro 99,00.

 

Overige informatie:

Enkel de werkboeken ben je verplicht om via de beveiligde webshop te bestellen, deze kosten 15,00 Euro per stuk. Je kunt eventueel ook diverse promotiematerialen, zoals flyers, website-abonnementen en/of trainersbordjes bestellen. 

Deze kunnen na afloop van de cursus via een beveiligde webshop besteld worden. Hiervoor is een keuze uit diverse bestelpakketten. Je betaalt na afloop van de studie dus niet voor een dure licentie, uitsluitend voor de materialen die je nodig hebt om de cursus te organiseren.

Na afloop van de studie conformeer je je als coach aan de Pony Power voor Kids gedragscode, welke voorziet in de waarborging van veiligheid, kwaliteit en ethiek van het Pony Power voor Kids concept.

Voor wie

De specialisatie studie Pony Power voor Kids is toegankelijk voor gediplomeerde Horse Assisted Coaches (paardencoaches). Ben jij opgeleid tot Horse Assisted Coach en werk jij reeds met kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar of heb je relevante werkervaring met deze leeftijdsgroep, dan is deze studie wellicht interessant voor jou.

 

Ben jij werkzaam als jeugdhulpverlener, leerkracht, kinderpsycholoog of anderszins professioneel betrokken in de ontwikkeling van kinderen en/of jeugd? Maar ben je nog geen paardencoach? Dan bieden wij ook de mogelijkheid om opgeleid te worden tot Pony Power voor Kids Trainer. Vraag naar de mogelijkheden.

 

Inmiddels zijn er meer dan 150 gecertificeerde Pony Power voor Kids trainers in de Benelux. Toch zijn we nog steeds op zoek naar nieuwe collega's om het netwerk sluitend te krijgen. Er zijn drie verschillende trainingslocaties, te weten; Velden (Noord-Limburg), Zevenhuizen (Groningen) en Deinze (België).

 

Wil jij je ook graag aansluiten bij een inspirerend netwerk van enthousiaste collega's? Meld je dan aan voor een 2-daagse studie.

Kosten

De kosten voor deze studie-2 daagse incl. alle materialen bedragen Euro 675,00 excl. btw p.p. (waarvan 25 euro inschrijfgeld, te betalen bij inschrijving).

Deze cursus kan BTW vrij gefactureerd worden aan particulieren. Aan bedrijven en organisaties hanteren we 21% BTW.

 

Beide dagen worden volledig verzorgd, inclusief drank, lunch en tussendoortjes.

 

De studie wordt georganiseerd op onze sfeervolle locatie in Velden (Noord-Limburg), tenzij anders aangegeven. Er zijn diverse overnachtingsmogelijkheden in de omgeving van B&B tot luxe 4* Hotel.

Locaties en Data

Locatie Groots & Puur met Paardenkracht (Velden): 

 

1/2 september 2023

3/4 november 2023

5/6 april 2024

15/16 november 2024

 

 

 

Locatie I For Horse - Deinze België

 

4/5 november 2023

6/7 april 2024

6/7 juli 2024

Aanmelden

Wil je meer inhoudelijke informatie over Pony Power voor Kids? Kijk dan op www.ponypowervoorkids.nl.

Voor meer informatie, beschikbaarheid of aanmelden vul het contactformulier in.

Recensies

Om de kwaliteit van onze opleidingen te kunnen waarborgen werken wij met een gedragscode.

Op deze studie zijn de algemene voorwaarden van Groots & Puur met Paardenkracht van toepassing. Een exemplaar wordt op aanvraag toegezonden en is tevens onderdeel van het inschrijfformulier.