Het team van coachpaarden


Tijdens de coachsessies, trainingen en opleidingen bouwen wij op ons team van viervoeters. De gezondheid en het welzijn van onze paardencollega's vinden wij zeer belangrijk. Ze leven dan ook met elkaar zoveel mogelijk samen in de kudde. Genieten 24/7 van weidegang en worden door ons nauwlettend gecontroleerd op zowel hun fysieke en mentale fitheid. De belastbaarheid van de paarden stemmen we af op hun gezondheid en persoonlijkheid.

 

Graag stellen wij de paarden aan jullie voor: 

Avanti

Avanti, onze grote vriendelijke reus van 1.73m is een leermeester voor jong en oud.

Reeds vele mensen heeft hij weten te raken tijdens coachsessies.

Avanti is de leider van de kudde. Met zijn fijngevoeligheid en krachtig voorkomen biedt hij veiligheid en stabiliteit aan de kudde.

In de coachsessies ervaren mensen Avanti als een bijzonder toegankelijk, zacht paard dat veel rust en vertrouwen uitstraalt.

Avanti is voor zijn coaches een zeer betrouwbare partner. Hij werkt graag mee en is steeds met zijn volledige aandacht bij het proces van de coachee. Avanti is open, nieuwsgierig en houdt van aandacht. 

Avanti is geboren in 2005. In zijn jongere jaren heeft hij als springpaard furore gemaakt. Vandaag de dag mag hij van zijn rust en vrijheid genieten in de kudde en ons assisteren bij trainingen en coachsessies.Rudi

Rudi is een 20-jarige A-pony die sinds 2017 deel uitmaakt van de kudde. Rudi is een hele zachtaardige en gevoelige pony. Met zijn zachte en lieve karakter biedt hij mensen een fijne leeromgeving. Hij geeft op een zachte manier aan wanneer hij voldoende vertrouwen voelt om een verbinding aan te gaan.

Rudi coacht zowel bij kinderen als volwassenen mee. Zijn gevoelige benadering en fijne afstemming zorgen voor veel mooie en bijzondere ontmoetingen. Rudi weet ons als coaches steevast de juiste tips en richting te geven. 

Helaas hebben wij in december 2021 afscheid moeten nemen van Rudi na een kortstondige ziekte. Zijn ziel en energie leeft voort in ons dagelijks bestaan.

 Juul

Lieve, stoere Juul is een mini-shetlandpony van 80 cm groot, hij is 15 jaar oud. Juul houdt van aandacht en is zeer speels.

Ondanks dat Juul soms een beetje ondeugend overkomt, is hij zeer gevoelig en wil graag gezien worden.

Bij kinderen kan hij een echte vriend zijn, maar hij kan ook soms grenzen opzoeken. Juul wordt vooral ingezet tijdens de Pony Power voor Kids en Paardenkracht voor Pubers trainingen. Door zijn directe en open karakter biedt hij vaak een spiegel tijdens sessies en daarmee veel inzichten en bewustwording voor jong en oud.

Juul is dikke maatjes met Elvis.Elvis

Elvis is met zijn 15 jaartjes jong en 75 cm groot, de kleinste van de kudde. Toch voert hij met zijn kleine lichaam naast Avanti de kudde aan. Zijn trotse en eigenwijze karakter maken dat hij duidelijk zijn plekje weet in te nemen. Toch toont ook Elvis zijn gevoelige kanten. Tijdens coachsessies en trainingen laat Elvis merken hoe belangrijk het is je zachte kant te tonen, hij is namelijk best introvert en gevoelig. Hij kijkt graag 'de kat uit de boom' en biedt zijn steun aan als dat nodig is. Voor kinderen biedt Elvis een mooie metafoor, hij laat zien hoe je door je dapper op te stellen, je je ondanks je uiterlijk of zwaktes niet uit het veld hoeft te laten slaan!Lizzy

Lizzy is sinds februari 2019 onze kudde komen aanvullen. Zij is net 6 jaar geworden en is daarmee de jongste in de kudde. Naast Avanti vervult zij als merrie een belangrijke leidende rol in de kudde. Met haar merrie eigenschappen is zij een echte Alpha in de kudde. Lizzy is bij ons gekomen via Stichting Paard zoekt baas. Zij heeft bij ons haar 'forever home' gevonden.

Omdat Lizzy nog heel jong is doet zij niet mee aan coachsessies of trainingen. Wel kijkt zij vanaf de zijlijn mee en laat ook dan al belangrijke signalen aan ons zichtbaar worden. Lizzy is heel sociaal, open en enthousiast. Met haar energieke persoonlijkheid weet ze nu al de harten te winnen van menigeen. We verwachten Lizzy in de toekomst ook in te zetten voor de coaching.Espin en Hannes

Onze lieve en stoere shetlanders Espin en Hannes vergezellen ons als we een training, workshop of evenement op locatie organiseren. Zij wonen bij Evelien in Straelen, samen met hun kuddegenootjes Google en Spotty. Ze zijn heel sociaal, nieuwsgierig en zacht van aard. Ze doen graag mee tijdens de trainingen en vinden het leuk om ons te vergezellen.