Hulp voor Jongeren

Veel jongeren strugglen met zichzelf. De toenemende druk van buitenaf zorgt voor spanningen en stress. Dit zorgt voor situaties waarin ze zichzelf en de blik op de toekomst verliezen.

Veel jongeren gaan niet naar school of ontvangen (op dit moment) niet de juiste hulp om zichzelf weerbaar te voelen.

 

Vaak is het lastig om onder woorden te brengen hoe je je voelt. Je sluit je af en raakt verwijderd van al je dromen en verlangens. Dit gaat niet zomaar weg... Maar met de juiste hulp leer je weer een STAP vooruit te zetten.

 

Samen met onze paardenkudde ondersteunen we jongeren. Dit doen we met persoonlijke begeleiding (paardencoaching) en met onderwijs op maat. Hierdoor krijgen jongeren weer energie en levenslust en geloven weer in de toekomst.

 

Hoe dit werkt?  


De kracht van samen

Met ingang van 1 juli 2023 is Groots & Puur met Paardenkracht officieel samenwerkingspartner met ORGB Opleidingen en Stichting SAUL.

 

Samen bieden we jongeren maatwerk leer-werktrajecten en detachering op MBO-1 en MBO-2 niveau aan.

Dit alles in een veilige en prettige leeromgeving met als doel een stabiele basis te creëren.

 

We werken met jongeren en jongvolwassenen die om wat voor reden dan ook niet naar school gaan of die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Jongeren die vastlopen in de maatschappij en die onze hulp goed kunnen gebruiken.

 

Elke stap wordt intensief begeleid. Onderwijs, studiebegeleiding, persoonlijke ontwikkeling. Ook bij het vinden van een stageplek en een baan bieden wij persoonlijke begeleiding.

 

JIJ DOET MEE!

 

 STAP IN

Het aantal jongeren dat 'thuis zit' in Nederland neemt in hoog tempo toe.

Wist je dat er reeds meer dan 150.000 jongeren thuiszitten en dus niet deelnemen aan het onderwijs?

Een zorgwekkende situatie waar iets aan gedaan MOET worden!

 

Om allerlei uiteenlopende redenen lukt het jongeren niet om de juiste motivatie te vinden, aansluiting te vinden of simpelweg de gang naar school te maken.

De reden is vaak niet eens "niet willen", maar eerder "niet kunnen". Vaak heeft dit te maken met problemen op sociaal-emotioneel gebied, een vervelende thuissituatie, gebrekkige communicatie of belemmeringen op gedragsniveau.

 

Jongeren die nu thuiszitten lopen het risico een kans op de banenmarkt aan zich voorbij te zien gaan en daarmee een zelfstandig en gelukkig bestaan in de toekomst. Op kortere termijn lopen ze het risico om in aanraking te komen met verkeerde milieus of verleidingen die hun leven negatief beïnvloeden. 

 

Op emotioneel gebied voelt de jongeren zich vaan ongelukkig, ongezien, ongehoord. Er ontstaat een verwijdering van de maatschappij en soms zelfs van dierbaren. De jongeren raakt in een sociaal isolement. 

 

Vooral dit laatste is zorgwekkend en behoeft aandacht! 

 

Iedereen verdient een plek en een eerlijke kans op een zelfstandig bestaansrecht in de toekomst!

 

Wij maken ons hier sterk voor. We zetten daarom niet alleen in op onderwijs, maar ook op persoonlijke begeleiding en het zoeken naar passende oplossingen voor elk individu.

Met veel persoonlijke aandacht stemmen we de competenties, vaardigheden en motivatie van deze jongeren af en maken samen een plan voor de toekomst met haalbare doelen. Dit doen we in een praktische leeromgeving waarin veel ruimte is voor de ontwikkeling van vaardigheden. 

In een groene omgeving met dieren krijgen jongeren de mogelijkheid zichzelf te ontplooien en worden ze uitgedaagd om een positief zelfbeeld te ontwikkelen.

 

SAMEN KOMEN WE VERDER! 

 

Herken jij jezelf in bovenstaande situatie? Wil jij weten of wij iets voor jou kunnen betekenen? Wacht dan niet langer en trek aan de bel!

 

Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. Wij bespreken graag samen de mogelijkheden om in te stappen in het leer/werktraject STAP IN!

 

Mail naar info@grootsenpuur.nl of bel 06-15062459Samen sterk

Stap In! is een samenwerking van onderstaande organisaties:

Stichting Saul

MBO maatwerk opleidingen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, in kleine groepen op leslocaties bij de klanten in de buurt.

 

Stichting SAUL initieert, regisseert, controleert en examineert de trajecten. 

 

"Wij zijn de knop van de paraplu en onze partners de ballijnen.."

 

Meer over Stichting SAUL: 

Stichting SAUL opleiden en werken 

 

 


ORGB OPleidingen

Sociaal opleidingsinstituut in de wereld van het MBO onderwijs.

 

Binden, boeien en behouden. Begeleid leren is een van onze unieke krachten.

 

VSO en Praktijkonderwijs. Erkende opleidingen, binnen het reguliere onderwijs in Nederland.

 

Vastgesteld door het de minister van OCW.

 

Meer over het ORGB:

Welkom bij ORGB opleidingen 


Groots & Puur met paardenkracht

Op onze locatie in Velden (Gemeente Venlo)  bieden we onderwijs, studiebegeleiding en loopbaancoaching aan in kleine groepjes met veel persoonlijke aandacht.

 

Ons motto is:

LEREN DOOR TE DOEN!

 

Vaardigheden ontwikkelen en competenties inzetbaar maken in een praktische leeromgeving, met veel persoonlijke aandacht.

 

"Wij helpen je op weg, samen komen we verder."


IEDEREEN DOET MEE!


Meer informatie?

Ken jij iemand die om wat voor reden dan ook vastloopt in het onderwijs of de maatschappij?

Ben je benieuwd of degene in aanmerking komt voor deelname? 

 

Aarzel niet en neemt contact met ons op. We plannen graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek in. 

 

"In samenwerking met het UWV en regionale gemeentes bieden wij jongeren een toekomstperspectief, waarbij hun talenten en ambities optimaal ingezet kunnen worden."