Verdiepingsmodules voor paardencoaches


Wil jij je verder ontwikkelen of verdiepen in een bepaald onderwerp of het coachen met een bepaalde doelgroep?

Kijk dan eens naar ons programma Verdiepingsmodules, speciaal ontwikkeld voor coaches die verder willen groeien in hun deskundigheid.  

 

Voor alle onderstaande verdiepingsmodules geldt dat deze door deskundige en ervaren trainers worden begeleid. De verdiepingsmodules zijn opengesteld voor iedereen die verdieping zoekt op één van de vakgebieden, in het bijzonder paardencoaches. De verdiepingsmodules vinden plaats op de locatie van Groots & Puur met Paardenkracht in Velden, tenzij anders aangegeven. Er zijn voldoende overnachtingsmogelijkheden in de nabije omgeving. Je ontvangt een bewijs van deelname na het volgen van de verdiepingsmodule.

 

Kosten deelname:

De prijs voor verdiepingsmodules bedraagt 575,00 euro inclusief studiematerialen, lunches en tussendoortjes. Wil jij meerdere modules volgen? Profiteer dan van de prijzen in de voordeelpakketten. Indien je kiest voor 2 of meer modules ontvang je maar liefst 20% korting op deelname!

 

Genoemde prijzen zijn exclusief BTW. Voor particulieren is facturatie op basis 0% BTW tarief (CRKBO vrijstelling) mogelijk.

 


Data verdiepingsmodules:

V2 - Introductie Kindercoaching met paarden - Online module theorie + praktijkdag 

V3 - Systemisch coachen met paarden - Online module theorie + praktijkdag 17 oktober 

V6 - Coaching Zorgkinderen -   12/13 oktober 2024

V8 - Veilig Coachen met paarden -  22/23 augustus 2024

3-daagse HAI Kind & Oudercoaching - 17-18 oktober en 8 november

 


Lees hieronder verder per module:


V3 - Systemisch coachen met paarden

In deze studie leer je om vanuit een systemisch perspectief te coachen met inzet van paarden.

 

Ben je al paardencoach en herken je tijdens je werk als coach dat er veel invloeden van systemisch aard zijn op het proces van de coachee?

 

Ben je startend paardencoach en wil je graag meer leren over de systemische basisprincipes en deze leren toepassen tijdens het coachen met inzet van de paarden?

 

Dan vind jij deze studie beslist interessant.

 

In deze studie wordt zowel een online studiemodule aangeboden, als ook een praktijkdag met volop oefenmomenten en praktische informatie. Je leert over de 5 systemische basisprincipes, over systeeminvloeden vanuit systeemdynamieken en systeemdruk.

 

Tijdens de praktijkdag leer je handige werkvormen die je kunt inzetten als paardencoach. Je leert tevens hoe je werkt met de paardenkudde als metafoor voor familie of gezins-opstellingen.

 

Systemisch coachen met paarden levert heel veel inzichten en bewustwording op voor de coachee. Het biedt de coach hele fijne tools om met diverse hulpvragen aan de slag te kunnen en het proces op een diepere laag te kunnen faciliteren. 

 

Ben jij benieuwd naar deze studie Systemisch coachen met paarden?

De investering in deze volledig verzorgde studie inclusief online studiemodule en praktijkdag bedraagt Euro 386,50

De praktijkdag vindt plaats op 17 oktober 2024.

 

TIP:

Wil je ook veel leren over de systemische invloeden tijdens het begeleiden van kinderen en hun ouders? Dan kun je deze studie ook als 3-daagse volgen. Zie hiervoor de 3-daagse studie HAI Ouder & Kindcoaching.

 

Wil je de online studie Systemisch coachen reeds starten en later beslissen of je ook praktijkdagen wilt volgen? Dan kan dat ook. Ga hier naar de online studie systemisch coachen. 

 

 


V6 - Coaching Zorgkinderen

Zorgkinderen, kinderen met een label of stempel, "special needs", specifieke behoeftes, allemaal benamingen voor kinderen die nét even iets meer of iets anders nodig hebben. Kinderen die niet (goed) mee kunnen komen in de maatschappij, die niet altijd kunnen voldoen aan wat andere mensen van hun verlangen.

Kinderen met bijvoorbeeld ADHD, ASS of een LVB (lichte

verstandelijke beperking). Maar ook kinderen die een vervelende ervaring hebben mee gemaakt (in welke vorm dan ook) en net even dat extra steuntje in de rug goed kunnen gebruiken.

Iedereen kent wel één of meerdere kinderen die aan deze

beschrijving voldoen.

 

Hoe tof is het als jij als coach (met de paarden als co-coach) dat extra steuntje kan bieden, dat jij kan je cliënten inzicht kan

geven in de omgang met hun eigen emoties. Dat jij als paardencoach het kind kan laten ervaren wat zijn of haar grenzen zijn en hoe ze dit kunnen aangeven. Dat de kinderen zich verder kunnen ontwikkelen, weer leren te vertrouwen op zichzelf en wellicht ook op anderen.

 

In deze 2-daagse studie neem ik je mee in de wereld van het coachen met zorgkinderen, we behandelen gedeeltes theorie over verschillende diagnoses, en gaan aan de slag in de bak met casussen, rollenspellen en oefenen we op elkaar.

De praktische kant komt ook aan de orde. Je leert verschillende nieuwe activiteiten en we behandelen mogelijke 'agressie' en hoe daar mee om te gaan. Ook leg ik uit hoe je, op basis van jouw achtergrond, bij gemeentes binnen kunt komen zodat je bijvoorbeeld uitbetaald kan worden via een PGB.

 

Wie ben ik?

Ik ben Bianca van der Voort. Ik geef coaching met behulp van paarden binnen mijn bedrijven Horsebuddy en KuddeCoaching.

Bij Horsebuddy ligt de nadruk op individueel (zowel particulier als in opdracht van gemeentes) en ben ik gespecialiseerd in

kinderen, jongeren en jongvolwassenen met o.a. ADHD, ASS en LVB.

Bij KuddeCoaching ga ik vooral aan de slag met groepen, teams en het zakenleven.

Ik heb Horsebuddy opgericht in 2012 en ik werk inmiddels meer dan fulltime.

 

Graag tot ziens!

Bianca van der Voort (gast-docente Groots & Puur met Paardenkracht)

 

 


V8 - Veilig coachen met paarden

De inzet van paarden tijdens coachsessies vergt van jou als coach niet alleen kennis en deskundigheid van het coachvak.

Minstens zo belangrijk is de kennis van het paard.

Paarden zijn meesters in communicatie.

 

Vaak worden de communicatiesignalen van paarden verkeerd gevat, waardoor een verstoring in de communicatie optreed. Met als gevolg dat er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

 

Als coach wil jij dit voorkomen en veilig aan de slag kunnen, waarbij je ook het welzijn van de paarden garandeert.

 

 

Paarden zijn kuddedieren en veiligheid is voor paarden een essentiële waarde in het voortbestaan van de kudde.  

Paarden zijn in staat om in hele korte tijd de balans te herstellen in de kudde. Dit doen ze op een hele subtiele manier met hele duidelijke en congruente communicatiesignalen.

 

Om de uitwisseling van informatie tussen het paard en de coachee op een waardevolle, maar vooral ook veilige manier, toe te kunnen passen in de praktijk is kennis van het natuurlijk gedrag van het paard ontzettend belangrijk.

 

In deze 2-daagse verdiepingsmodule voor coaches wordt aandacht besteed aan het natuurlijk kuddegedrag van paarden en hun communicatiesignalen.

Je leert op welke manier het paard zijn zintuigen inzet en wat het paard hiermee duidelijk wil maken. Ook leer je over leiderschap en congruent gebruik van lichaamstaal.

 

Je leert in deze module over jouw positie als coach in het werkveld, over basisvaardigheden als gesprekspartner in het coachgesprek. Je leert hoe je objectief observeert en hoe je op een adequate manier de veiligheid borgt tijdens coachsessies met inzet van paarden.

 

 

Kennis van paardengedrag en paardentaal is belangrijk om het paardenwelzijn tijdens coachwerkzaamheden te kunnen borgen en dus een MUST voor elke paardencoach!

 

Enkele reacties van deelnemers:

"Ik dacht dat ik al veel wist over paardengedrag, maar ik heb weer zoveel geleerd in 2 dagen.. super interessant!"

"Echt een aanrader!"

"Eigenlijk zou iedere paardenliefhebber en iedere paardeneigenaar dit moeten weten, dit is essentiële basiskennis voor iedereen". 

"Ik zie nu hoe belangrijk het is je paard(en) goed te observeren en hierop te reageren als mens".