Basisopleiding Horse Assisted Coach

Groots & Puur met Paardenkracht organiseert de modulaire opleiding tot Horse Assisted Coach.

Ben jij geïnteresseerd in deelname en wil je meer informatie ontvangen, neem dan nu alvast contact met ons op of vraag onze brochure aan.   


TOP-coachmethode

In de opleiding tot Horse Assisted Coach maakt Groots & Puur met Paardenkracht gebruik van de TOP-coachmethode. De TOP-coachmethode staat voor Tien belangrijke basisprincipes voor coaching, het Ontwikkelen van de coachee op een oplossingsgerichte manier, en het Paard dat de functie van assistent of co-coach vertegenwoordigt tijdens een coachsessie. www.TOP-coachmethode.nl

 

VOOR WIE?

De opleiding Horse Assisted Coaching is bedoeld voor mensen die graag met mensen en paarden werken, die mensen willen helpen in veranderingsprocessen en daarbij een passende opleiding willen volgen. De opleiding staat in het teken van persoonlijke ontwikkeling,

het ontwikkelen van coachvaardigheden en leren hoe het paard daarbij als assistent kan worden ingezet.

 

TOELATINGSEISEN

 • MBO+ werk- en denkniveau, een diploma op dit niveau is geen pre.
 • ervaring in en/of affiniteit met het werken met mensen en paarden.
 • enige kennis van paarden, paardengedrag, paardenbehoeften, paardenwelzijn.
 • enige ervaring in het omgaan met paarden.
 • beschikken over een oefenaccomodatie met paard(en).
 • deelname aan een intakegesprek

INTAKEGESPREK

Tijdens het intakegesprek wordt kennis gemaakt en van beide kanten gekeken of het volgen en met goed gevolg afronden van de opleiding haalbaar is voor de deelnemer. Het is een open gesprek waarin de nadruk ligt op de toelatingseisen. Voldoet de deelnemer aan deze eisen dan kan de inschrijving worden voltooid.

 

MODULES

De opleiding bestaat uit 6 Basismodules. Daarnaast kan er gekozen worden uit vier verschillende verdiepingsmodules (zoals introducties NLP en kindercoaching) en is het mogelijk een specialisatiecursus aan de opleiding toe te voegen (zoals bijv. Pony Power voor Kids, Paardenkracht voor Pubers of Paardenkracht voor Teams).

 

KOSTEN 

Een Basis Plus Opleiding bestaande uit de 6 basismodules + examen, 2 verdiepingsmodules en 1 specialisatiemodule kost 3600,00 euro, te betalen in 3 termijnen van 1200,00 euro. De opleiding kan ook zonder termijnen ingekocht worden voor 3450,00 euro, voorafgaand aan de opleiding te voldoen.

 

Een Basisopleiding bestaande uit de 6 Basismodules + examen kost 2850,00 euro te betalen in 3 termijnen van 950,00 euro of 2700,00 euro zonder termijnen te voldoen voor aanvang van de opleiding.

 

Het is ook mogelijk om losse modules in te kopen. Verdiepingsmodules kosten 495,00 euro per module. Specialisatiemodules kosten 595,00/695,00 euro per module.  Dit geldt voor paardencoaches die extra kennis willen vergaren. Elke 2-daagse module vindt plaats op 2 opeenvolgende dagen. Lunches en studiematerialen zijn inbegrepen.

 

De prijzen zijn exclusief btw. Omdat Groots & Puur met Paardenkracht erkend is door CRKBO mogen we factureren met 0% btw. Dit is vooral aantrekkelijk voor particulieren die (nog) geen bedrijf hebben.

 

WAT KRIJG JE VOOR DEZE PRIJS

 • alle studiematerialen, o.a. bestaande uit een uitgebreide opleidingsmap en begeleidende "Gidsen" per module 
 • koffie/thee/water/sap, lunches (soep, div.broodsoorten en diverse broodbeleg) en versnaperingen tijdens alle opleidingsdagen.
 • professionele opleiders.
 • examen en erkend diploma CRKBO.
 • NIET inbegrepen, aanschaf/lenen van een boek van de boekenlijst voor het boekverslag.
 • NIET inbegrepen, eventuele overnachtingen.

WAAROM KIES JE VOOR EEN OPLEIDING BIJ GROOTS & PUUR MET PAARDENKRACHT

 • er wordt gewerkt met kleine groepen (tot max. 8 deelnemers per studie)
 • je ontvangt korting op vervolgstudies en verdiepingsmodules
 • we bieden complete coachconcepten welke reeds bekendheid op de markt genieten, zoals o.a. Pony Power voor Kids en Paardenkracht voor Pubers
 • inclusief een uitgebreide BHV opleiding en diploma voor paardenprofessionals
 • vaste begeleiding door vakkundige docenten
 • jaarlijks intervisiedagen met collega's 
 • de opleidingen van Groots & Puur met Paardenkracht worden met hoge cijfers gewaardeerd door studenten. 

Ga jij mee op de reis van je leven?

 

STARTDATA

Voor de Basisopleiding Paardenkracht voor Professionals gelden 2 startmomenten: start januari met examen in juni, start juli met examen in december.

De verdiepingsmodules worden 3x per jaar georganiseerd*. De specialisatiemodules worden 6-8 keer per jaar georganiseerd* op locaties in Nederland. * Afhankelijk van het aantal inschrijvingen op verdiepings- en/of specialisatiemodules wordt besloten of deze doorgang vinden. 

 

WAT KAN IK MET DEZE OPLEIDING?

Wanneer je de basisopleiding hebt afgerond kun je starten als zelfstandig Horse Assisted Coach. Je kunt individuele personen coachen bij een hulpvraag en een coachtraject op professionele wijze begeleiden. Afhankelijk van de specialisatie die je hebt gevolgd kun je doelgroepen gaan coachen/begeleiden. Je kunt een eigen bedrijf oprichten of het werk als Horse Assisted Coach naast jouw huidige baan uitoefenen.

Er zijn talloze mogelijkheden en Horse Assisted Coaching krijgt steeds meer bekendheid en draagvlak in Nederland en België.

 

EXTRA MOGELIJKHEDEN

Groots & Puur met Paardenkracht biedt een aantal extra mogelijkheden om kennis en vaardigheden te vergroten in de vorm van praktijkdagen en supervisiedagen. Deze zijn bedoeld voor studenten en gediplomeerde en/of gecertificeerde paardencoaches van Groots en Puur met Paardenkracht.

 

OPEN DAGEN

Er worden met regelmaat open dagen georganiseerd op de locatie van Groots & Puur met Paardenkracht. Deelname is gratis en een introducé is welkom. Wil jij tijdens een open dag meer informatie ontvangen en ervaring opdoen met betrekking tot de opleiding?

Klik hier voor meer info en aanmelden.

 

Ben jij al enthousiast geworden? Kom naar onze open dag of vraag een intake gesprek aan.

 


REGISTER VAN GECERTIFICEERDE HORSE ASSISTED COACHES

Heb jij de opleiding Paardenkracht voor Professionals met succes doorlopen en afgesloten met een certificering? Dan wordt je vermeld in het register van gecertificeerde Horse Assisted Coaches.


Ervaren | Beleven | Groeien


Onderweg naar de beste versie van jezelf!

Groots & Puur met Paardenkracht is als opleidingsinstituut geaccrediteerd en geregistreerd bij het CRKBO.

Op deze studie zijn de algemene voorwaarden van Groots & Puur met Paardenkracht van toepassing. Een exemplaar wordt op aanvraag toegezonden en is tevens onderdeel van het inschrijfformulier.

Groots & Puur met Paardenkracht heeft een scholingsovereenkomst met het UWV. Vraag naar de mogelijkheden.