Basisopleiding Horse Assisted Coach

Groots & Puur met Paardenkracht organiseert de modulaire opleiding tot Horse Assisted Coach.

Een brede basisopleiding die jou veel basisvaardigheden, tools en technieken biedt om als Horse Assisted Coach zelfstandig aan de slag te gaan.


TOP-coachmethode

In de opleiding tot Horse Assisted Coach maakt Groots & Puur met Paardenkracht gebruik van de TOP-coachmethode. De TOP-coachmethode staat voor Tien belangrijke basisprincipes voor coaching, het Ontwikkelen van de coachee op een oplossingsgerichte manier, en het Paard dat de functie van assistent of co-coach vertegenwoordigt tijdens een coachsessie. www.TOP-coachmethode.nl

 

VOOR WIE?

De opleiding Horse Assisted Coaching is bedoeld voor mensen die graag met mensen en paarden werken, die mensen willen helpen in veranderingsprocessen en daarbij een passende opleiding willen volgen. De opleiding staat in het teken van persoonlijke ontwikkeling,

het ontwikkelen van coachvaardigheden en leren hoe het paard daarbij als assistent kan worden ingezet.

 

TOELATINGSEISEN

 • MBO+ werk- en denkniveau, een diploma op dit niveau is geen pre.
 • ervaring in en/of affiniteit met het werken met mensen en paarden.
 • enige kennis van paarden, paardengedrag, paardenbehoeften, paardenwelzijn.
 • enige ervaring in het omgaan met paarden.
 • beschikken over een oefenaccomodatie met paard(en).
 • deelname aan een intakegesprek

INTAKEGESPREK

Tijdens het intakegesprek wordt kennis gemaakt en van beide kanten gekeken of het volgen en met goed gevolg afronden van de opleiding haalbaar is voor de deelnemer. Het is een open gesprek waarin de nadruk ligt op de toelatingseisen. Voldoet de deelnemer aan deze eisen dan kan de inschrijving worden voltooid.

 

MODULES

De opleiding bestaat uit 6 Basismodules. Daarnaast kan er gekozen worden uit vier verschillende verdiepingsmodules (zoals introducties NLP en kindercoaching) en is het mogelijk een specialisatiecursus aan de opleiding toe te voegen (zoals bijv. Pony Power voor Kids, Paardenkracht voor Pubers of Paardenkracht voor Teams).

 

KOSTEN 

Een Basis Plus Opleiding bestaande uit de 6 basismodules + examen, 2 verdiepingsmodules en 1 specialisatiemodule kost 3600,00 euro, te betalen in 3 termijnen van 1200,00 euro. De opleiding kan ook zonder termijnen ingekocht worden voor 3450,00 euro, voorafgaand aan de opleiding te voldoen.

 

Een Basisopleiding bestaande uit de 6 Basismodules + examen kost 2850,00 euro te betalen in 3 termijnen van 950,00 euro of 2700,00 euro zonder termijnen te voldoen voor aanvang van de opleiding.

 

Het is ook mogelijk om losse modules in te kopen. Verdiepingsmodules kosten 495,00 euro per module. Specialisatiemodules kosten 595,00/695,00 euro per module.  Dit geldt voor paardencoaches die extra kennis willen vergaren. Elke 2-daagse module vindt plaats op 2 opeenvolgende dagen. Lunches en studiematerialen zijn inbegrepen.

 

De prijzen zijn exclusief btw. Omdat Groots & Puur met Paardenkracht erkend is door CRKBO mogen we factureren met 0% btw. Dit is vooral aantrekkelijk voor particulieren die (nog) geen bedrijf hebben.

 

WAT KRIJG JE VOOR DEZE PRIJS

 • alle studiematerialen, o.a. bestaande uit een uitgebreide opleidingsmap en begeleidende "Gidsen" per module 
 • koffie/thee/water/sap, lunches (soep, div.broodsoorten en diverse broodbeleg) en versnaperingen tijdens alle opleidingsdagen.
 • professionele opleiders.
 • examen en erkend diploma CRKBO.
 • NIET inbegrepen, aanschaf/lenen van een boek van de boekenlijst voor het boekverslag.
 • NIET inbegrepen, eventuele overnachtingen.

WAAROM KIES JE VOOR EEN OPLEIDING BIJ GROOTS & PUUR MET PAARDENKRACHT

 • er wordt gewerkt met kleine groepen (tot max. 8 deelnemers per studie)
 • je ontvangt korting op vervolgstudies en verdiepingsmodules
 • we bieden complete coachconcepten welke reeds bekendheid op de markt genieten, zoals o.a. Pony Power voor Kids en Paardenkracht voor Pubers
 • inclusief een uitgebreide BHV opleiding en diploma voor paardenprofessionals
 • vaste begeleiding door vakkundige docenten (aangesloten bij NOBCO beroepsregister)
 • jaarlijks intervisiedagen met collega's 
 • de opleidingen van Groots & Puur met Paardenkracht worden met hoge cijfers gewaardeerd door studenten. 

Ga jij mee op de reis van je leven?

 

STARTDATA

Voor de Basisopleiding Paardenkracht voor Professionals gelden  4 startmomenten: in januari, april, juli en oktober. Kijk in de agenda voor de actuele opleidingsdata.

De verdiepingsmodules worden 2x per jaar georganiseerd*. De specialisatiemodules worden 2-3 keer per jaar georganiseerd* op locaties in Nederland. * Afhankelijk van het aantal inschrijvingen op verdiepings- en/of specialisatiemodules wordt besloten of deze doorgang vinden. 

LET OP: NU EXTRA STARTDATA IN SEPTEMBER, OKTOBER EN NOVEMBER!! KIJK IN DE AGENDA VOOR DE DATA.

 

WAT KAN IK MET DEZE OPLEIDING?

Wanneer je de basisopleiding hebt afgerond kun je starten als zelfstandig Horse Assisted Coach. Je kunt individuele personen coachen bij een hulpvraag en een coachtraject op professionele wijze begeleiden. Afhankelijk van de specialisatie die je hebt gevolgd kun je doelgroepen gaan coachen/begeleiden. Je kunt een eigen bedrijf oprichten of het werk als Horse Assisted Coach naast jouw huidige baan uitoefenen.

Er zijn talloze mogelijkheden en Horse Assisted Coaching krijgt steeds meer bekendheid en draagvlak in Nederland en België.

 

EXTRA MOGELIJKHEDEN

Groots & Puur met Paardenkracht biedt een aantal extra mogelijkheden om kennis en vaardigheden te vergroten in de vorm van praktijkdagen en supervisiedagen. Deze zijn bedoeld voor studenten en gediplomeerde en/of gecertificeerde paardencoaches van Groots en Puur met Paardenkracht.

 

OPEN DAGEN

Vanwege de corona maatregelen is het aantal deelnemers aan de open dagen momenteel beperkt, het maximum aantal is 6 deelnemers.

De open dagen vinden plaats op: 20 september (VOL), 8 november en 13 december.


Lees hier enkele recensies van deelnemers aan de opleiding:

Anna - Student Paardenkracht voor Professionals 2019:

Wat heeft je doen besluiten je aan te melden voor de HAC opleiding bij Groots & Puur met

Paardenkracht?

Tijdens de open dag kreeg ik het idee dat de opleiding een gedegen opleiding is en tevens speelde sterk mee dat ik een veilig gevoel

had bij Jolijn en Evelien. Ook vond het de ervaring van de coach opdracht tijdens de open dag pakkend. En ik vond het een meerwaarde dat ik zelf de verdieping en specialisatie modules kon samenstellen.

Ik vond het contact met de opleiders zeer prettig.

 

Welke oneliner past volgens jou het best bij de opleiding?

Een goed opgebouwde en doordachte paardencoachopleiding, verzorgd door fijne en deskundige opleiders en kudde

paarden.

 

Hoe zou je opleiding omschrijven?

Ik vond de Horse Assisted Coach opleiding bij Groots en Puur met paardenkracht in één woord geweldig! De start vond ik best

spannend, maar ik ging iedere keer met veel zin er naar toe. Ik heb het ervaren als zeer verrijkend, zowel op inhoudelijk vlak als op persoonlijk vlak. Alles werkte daaraan mee: de locatie, de verzorging van de dagen, de kudde paarden en de vriendelijke, deskundige en betrokken vaste opleiders! 

 

Tanja - Student Paardenkracht voor Professionals 2019:

Mijn keuze voor deze opleiding was de juiste. Een kleine groep studenten, 2 hele fijne coaches, waarbij ik me vertrouwd voelde om te leren coachen van andere mensen met hulp van de paarden. Maar ook mijn persoonlijke groei in deze opleiding kunnen doormaken met hele fijne mede studenten. Voor mij persoonlijk zit hier de kracht van opleiding. Doordat de groep klein is krijgt iedereen voldoende aandacht om zijn eigen persoonlijke ontwikkeling door te maken.Het is een opleiding waar het paard als co-coach ingezet wordt, maar ook de materialen zoals pinnen, hoepels, ballen, knuffels en dergelijke die jekunt inzetten in de coach-sessie vind ik heel waardevol. Dat alles samen maakt het geheel compleet voor mij. Evelien en Jolijn hebben mij ook in de opleiding ondersteunt daar waar ik het nodig had en dat vond ik heel fijn. Denken in mogelijkheden! Tot slot, een opleiding die ik zo over zou doen!

 

Iris - Student Paardenkracht voor Professionals 2019:

De opleiding is goed opgezet. Professioneel lesmateriaal, goede huiswerkopdrachten, prettige en kundige opleiders, gevarieerd aanbod aan verdiepingsmodules en een veilige omgeving waarin je alle mogelijkheden krijgt om je te ontwikkelen als persoon en als coach. Zeker een aanrader!

 

Linda De Roy - Student opleiding Paardenkracht voor Professionals leergang 2019-01: 

De opleiding bij Groots en Puur met paardenkracht was een intensieve en diepgaande persoonlijke reis. Het is niet enkel

een opleiding tot horse assisted coach maar ook een persoonlijk coaching traject. Er is een mooie verdeling tussen praktijk en theorie.

Je leert oog te hebben voor het paard, de coach en de coachee.

Jolijn en Evelien zijn mega toffe coaches en zeker niet te vergeten ook de paardjes zijn super lief. Het is zeker de moeite waard om deze opleiding te volgen als je de vaardigheid van een professionele paardencoach wil leren inzetten.

  

Stéphanie van Kerrebroeck - Student opleiding Paardenkracht voor Professionals leergang 2019-01:

"De opleiding Paardenkracht voor Professionals is een wel doordachte opleiding waar afwisseling theorie en praktijk centraal staat. Door zelf heel snel aan het werk gezet te worden, ervaar je welk proces een coachee door maakt, je leert jezelf bovendien opnieuw kennen en leert door thuis zelf te oefenen wat je als coach nodig hebt. Evelien en Jolijn begeleiden dit hele proces met een ongekend

enthousiasme. Ze stimuleren, motiveren op een overtuigende maar natuurlijke manier. Ze maken dat je je thuis voelt en hebben oog voor elke student. Het zijn de juiste mensen op de juiste plek!"


REGISTER VAN GECERTIFICEERDE HORSE ASSISTED COACHES

Heb jij de opleiding Paardenkracht voor Professionals met succes doorlopen en afgesloten met een certificering? Dan wordt je vermeld in het register van gecertificeerde Horse Assisted Coaches.


Ervaren | Beleven | Groeien


Groots & Puur met Paardenkracht is als opleidingsinstituut geaccrediteerd en geregistreerd bij het CRKBO.

Op deze studie zijn de algemene voorwaarden van Groots & Puur met Paardenkracht van toepassing. Een exemplaar wordt op aanvraag toegezonden en is tevens onderdeel van het inschrijfformulier.

Groots & Puur met Paardenkracht heeft een scholingsovereenkomst met het UWV. Vraag naar de mogelijkheden.


Wil je meer info over Pony Power voor Kids? Klik op de foto.


Wil je meer info over Paardenkracht voor Pubers? Klik op de foto.


Neem contact met ons op via onderstaand formulier:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.