Verdiepingsmodules


Wil jij je verder ontwikkelen of verdiepen in een bepaald onderwerp of het coachen met een bepaalde doelgroep?

Kijk dan eens naar ons programma Verdiepingsmodules, speciaal ontwikkeld voor coaches die verder willen groeien in hun deskundigheid.  

 

Voor alle onderstaande verdiepingsmodules geldt dat deze door deskundige en ervaren trainers worden begeleid. De verdiepingsmodules zijn opengesteld voor iedereen die verdieping zoekt op één van de vakgebieden, in het bijzonder paardencoaches. De verdiepingsmodules vinden plaats op de locatie van Groots & Puur met Paardenkracht in Velden, tenzij anders aangegeven. Er zijn voldoende overnachtingsmogelijkheden in de nabije omgeving. Je ontvangt een bewijs van deelname na het volgen van de verdiepingsmodule.

 

Kosten deelname:

De prijs voor verdiepingsmodules bedraagt 575,00 euro inclusief studiematerialen, lunches en tussendoortjes. Wil jij meerdere modules volgen? Profiteer dan van de prijzen in de voordeelpakketten. Indien je kiest voor 2 of meer modules ontvang je maar liefst 20% korting op deelname!

 

Genoemde prijzen zijn exclusief BTW. Voor particulieren is facturatie op basis 0% BTW tarief (CRKBO vrijstelling) mogelijk.

 


Data verdiepingsmodules:

V2 - Introductie Kindercoaching met paarden - Online module theorie + praktijkdag 

V4 - Werkvormen-Toolkit voor de Paardencoach -  6-7 juni 2024

V6 - Coaching Zorgkinderen -   12/13 oktober 2024

V8 - Veilig Coachen met paarden -  21/22 maart 2024

3-daagse HAI Kind & Oudercoaching - 17-18 oktober en 8 november

4-daagse Zorg met Paarden - 17 juni, 24 juni, 1 juli, 15 juli 

 


Lees hieronder verder per module:


V2 - Introductie Kindercoaching voor Horse Assisted Coaching

Werk jij graag met kinderen en zoek je verdieping op dit werkgebied als coach?

Tijdens deze studie 2-daagse leer je over de intakefase en informatie uitwisseling met ouders, de aspecten van het kinder-coachen, het toepassen van coachprincipes in oefeningen, het borgen of verankeren van de positieve verandering(en) en de evaluatie. Tijdens het praktijk gedeelte leer je hoe je een veilige en effectieve leeromgeving voor het kind creëert en hoe jij als coach dit samen met de paarden begeleidt in diverse werkvormen geschikt voor kinderen. Deze studie richt zich met name op de individuele begeleiding van kinderen met inzet van pony's.

 

 


V3 - Introductie Systemisch coachen met paarden

Tijdens paardencoach sessies werken we soms ongemerkt al op een systemische wijze. De paarden helpen ons inzicht te krijgen in een situatie of een systeem en vertolken hierbij vaak een bepaalde plek of rol. Daarbij helpt het de coachee om zijn eigen plek of rol te vinden in het geheel.

Door de spiegelende werking van het paard krijgen we inzichten over hoe wij "systemisch" in het leven staan. De kudde helpt ons op de diepere lagen te accepteren en aanvaarden en vanuit een egocentrisch oogpunt ons leven te leiden.

 

Ben jij benieuwd hoe jij als coach systemisch werk tijdens paardencoach sessies effectief kunt inzetten? Dan is deze 2-daagse beslist interessant voor jou!

 

Tijdens de 2-daagse studie systemisch coachen met paarden neem je kennis van het systemisch gedachtegoed en leer je als coach basisvaardigheden in systemisch coachen, die je kunt toepassen tijdens coachsessies in nabijheid van de paarden. Deze studie bestaat uit een theoretisch en praktisch gedeelte. Tijdens het praktisch gedeelte gaan we samen aan de slag en leer je tools om systemisch coachen met inzet van paarden direct toe te passen.

 

Systemisch coachen geeft veel inzichten en bewustwording op de diepere lagen. Het leert ons dat we onderdeel zijn van een geheel. Dat alles ergens zijn plek kent. Het systemisch werken is een absolute verrijking voor de paardencoach. Het geeft veel inzichten en tools die inzetbaar zijn om vanuit een breder perspectief te kunnen coachen.

 

 


V4- Werkvormen-Toolkit voor de Paardencoach

Zet jij als Paardencoach graag diverse werkvormen in om een coachsessie succesvol te faciliteren?

Ben je op zoek naar (nieuwe) werkvormen om jouw toolbox goed mee te vullen?

 

Tijdens de 2-daagse studie Werkvormen-Toolkit voor de Paardencoach staat de toepassing van werkvormen in de praktijk centraal. In deze studie komen diverse werkvormen aan de orde en wordt er samen in de praktijk geoefend.

 

Er zijn legio aan mogelijkheden om het paard in te zetten bij diverse werkvormen. Ook zijn er legio werkvormen specifiek aangepast aan bepaalde doelgroepen. Zo zijn er werkvormen welke we bewust inzetten om bepaalde thema's te behandelen voor kinderen en jongeren.

Begeleidt je vooral volwassenen, dan is het heel fijn om je rugzak goed gevuld te hebben met diverse werkvormen welke aansluiten op thema's die in het coachgesprek naar voren komen. 

Ook voor teams zijn er inspirerende en uitdagende werkvormen om de samenwerking te bevorderen.

 

Als Groots & Puur met Paardenkracht hebben wij een schat aan ervaring op gebied van coaching met verschillende doelgroepen. We delen in deze studie diverse werkvormen met de paardencoach. 

 

In deze studie behandelen we o.a.:

- werkvormen met verschillende materialen én het paard

- werkvormen gericht op de doelgroepen kind, volwassene en teams

- werken met de werkvormen toolkit van Groots & Puur met Paardenkracht.

 

Inclusief overhandiging van de werkvormen Toolkit voor Paardencoaches (t.w. 39,00 euro)!

Met daarin:

12 werkvormen voor kind, volwassene en teams. Een handige pocketsize gids, 16 grote en stevige kaarten met instructies en tips voor de paardencoach en 12 kleine kaarten behorende bij werkvormen! Alles verpakt in een mooie, stevige en handzame doos.

 

 


V6 - Coaching Zorgkinderen

Zorgkinderen, kinderen met een label of stempel, special

needs, specifieke behoeftes, allemaal benamingen voor kinderen die nét even iets meer of iets anders nodig hebben. Kinderen die niet (goed) mee kunnen komen in de maatschappij, die niet altijd kunnen voldoen aan wat andere mensen van hun verlangen.

Kinderen met bijvoorbeeld ADHD, ASS of een LVB. (lichte

verstandelijke beperking) Maar ook kinderen die een vervelende ervaring hebben mee gemaakt (in welke vorm dan ook) en net even dat extra steuntje in de rug goed kunnen gebruiken.

Iedereen kent wel één of meerdere kinderen die aan deze

beschrijving voldoen.

 

Hoe tof is het als jij als coach (met de paarden als co-coach) dat extra steuntje kan bieden, dat jij kan je cliënten inzicht kan

geven in de omgang met hun eigen emoties. Dat jij als paardencoach het kind kan laten ervaren wat zijn of haar grenzen zijn en hoe ze dit kunnen aangeven. Dat de kinderen zich verder kunnen ontwikkelen, weer leren te vertrouwen op zichzelf en wellicht ook op anderen.

 

In deze 2-daagse studie neem ik je mee in de wereld van het coachen met zorgkinderen, we behandelen gedeeltes theorie over verschillende diagnoses, en gaan aan de slag in de bak met casussen, rollenspellen en oefenen we op elkaar.

De praktische kant komt ook aan de orde. Je leert verschillende nieuwe activiteiten en we behandelen mogelijke 'agressie' en hoe daar mee om te gaan. Ook leg ik uit hoe je, op basis van jouw achtergrond, bij gemeentes binnen kunt komen zodat je bijvoorbeeld uitbetaald kan worden via een PGB.

 

Wie ben ik?

Ik ben Bianca van der Voort. Ik geef coaching met behulp van paarden binnen mijn bedrijven Horsebuddy en KuddeCoaching.

Bij Horsebuddy ligt de nadruk op individueel (zowel particulier als in opdracht van gemeentes) en ben ik gespecialiseerd in

kinderen, jongeren en jongvolwassenen met o.a. ADHD, ASS en LVB.

Bij KuddeCoaching ga ik vooral aan de slag met groepen, teams en het zakenleven.

Ik heb Horsebuddy opgericht in 2012 en ik werk inmiddels meer dan fulltime.

 

Graag tot ziens!

Bianca van der Voort (gast-docente Groots & Puur met Paardenkracht)

 

 


V8 - Veilig coachen met paarden

De inzet van paarden tijdens coachsessies vergt van jou als coach niet alleen kennis en deskundigheid van het coachvak.

Minstens zo belangrijk is de kennis van het paard.

Paarden zijn meesters in communicatie.

 

Vaak worden de communicatiesignalen van paarden verkeerd gevat, waardoor een verstoring in de communicatie optreed. Met als gevolg dat er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

 

Als coach wil jij dit voorkomen en veilig aan de slag kunnen, waarbij je ook het welzijn van de paarden garandeert.

 

 

Paarden zijn kuddedieren en veiligheid is voor paarden een essentiële waarde in het voortbestaan van de kudde.  

Paarden zijn in staat om in hele korte tijd de balans te herstellen in de kudde. Dit doen ze op een hele subtiele manier met hele duidelijke en congruente communicatiesignalen.

 

Om de uitwisseling van informatie tussen het paard en de coachee op een waardevolle, maar vooral ook veilige manier, toe te kunnen passen in de praktijk is kennis van het natuurlijk gedrag van het paard ontzettend belangrijk.

 

In deze 2-daagse verdiepingsmodule voor coaches wordt aandacht besteed aan het natuurlijk kuddegedrag van paarden en hun communicatiesignalen.

Je leert op welke manier het paard zijn zintuigen inzet en wat het paard hiermee duidelijk wil maken. Ook leer je over leiderschap en congruent gebruik van lichaamstaal.

 

Je leert in deze module over jouw positie als coach in het werkveld, over basisvaardigheden als gesprekspartner in het coachgesprek. Je leert hoe je objectief observeert en hoe je op een adequate manier de veiligheid borgt tijdens coachsessies met inzet van paarden.

 

 

Kennis van paardengedrag en paardentaal is belangrijk om het paardenwelzijn tijdens coachwerkzaamheden te kunnen borgen en dus een MUST voor elke paardencoach!

 

Enkele reacties van deelnemers:

"Ik dacht dat ik al veel wist over paardengedrag, maar ik heb weer zoveel geleerd in 2 dagen.. super interessant!"

"Echt een aanrader!"

"Eigenlijk zou iedere paardenliefhebber en iedere paardeneigenaar dit moeten weten, dit is essentiële basiskennis voor iedereen". 

"Ik zie nu hoe belangrijk het is je paard(en) goed te observeren en hierop te reageren als mens".