2022 - Basis en Basis-Plusopleiding Horse Assisted Coach

Groots & Puur met Paardenkracht biedt een modulaire opleiding tot Horse Assisted Coach aan.

Een brede basisopleiding die jou veel basisvaardigheden, werkvormen en coachtechnieken biedt om als Horse Assisted Coach zelfstandig aan de slag te gaan.


TOP-coachmethode

In de opleiding tot Horse Assisted Coach maakt Groots & Puur met Paardenkracht gebruik van de TOP-coachmethode. De TOP-coachmethode staat voor Tien belangrijke basisprincipes voor coaching, het Ontwikkelen van de coachee op een oplossingsgerichte manier, en het Paard dat de functie van assistent of co-coach vertegenwoordigt tijdens een coachsessie. 

 

VOOR WIE?

De opleiding Horse Assisted Coaching is bedoeld voor mensen die graag met mensen en paarden werken, die mensen willen helpen in veranderingsprocessen en daarbij een passende opleiding willen volgen. De opleiding staat in het teken van persoonlijke ontwikkeling,

het ontwikkelen van coachvaardigheden en leren hoe het paard daarbij als assistent kan worden ingezet.

 

TOELATINGSEISEN

 • MBO+ werk- en denkniveau, een diploma op dit niveau is geen pre.
 • ervaring in en/of affiniteit met het werken met mensen en paarden.
 • enige kennis van paarden, paardengedrag, paardenbehoeften, paardenwelzijn.
 • enige ervaring in het omgaan met paarden.
 • beschikken over een oefen-accommodatie met paard(en).
 • deelname aan een intakegesprek

INTAKEGESPREK

Tijdens het intakegesprek wordt kennis gemaakt en van beide kanten gekeken of het volgen en met goed gevolg afronden van de opleiding haalbaar is voor de deelnemer. Het is een open gesprek waarin de nadruk ligt op de toelatingseisen. Voldoet de deelnemer aan deze eisen dan kan de inschrijving worden voltooid.

 

MODULES

De opleiding bestaat uit 6 Basismodules. Daarnaast biedt Groots & Puur met Paardenkracht  verschillende verdiepingsmodules (Kindercoaching, Zorgkinderen, Systemisch Coachen, Werkvormen, Paardentaal en gedrag) en specialisatiecursussen (Pony Power voor Kids, Paardenkracht voor Pubers en Paardenkracht voor Teams), die aansluitend aan de Basisopleiding gevolgd kunnen worden. 

Als deelnemer aan de Basisopleiding ontvang je een interessante korting op verdiepingsmodules en specialisatiecursussen.

 

INVESTERING IN JOUW TOEKOMST

 

De Basis Opleiding

De Basis Opleiding bestaande uit de 6 basismodules + examen kost 2850,00 euro in één betaling voorafgaand aan de start van module B1 of kan betaald worden in 3 termijnen van 1000,00 euro. Inschrijfgeld voor deze opleiding bedraagt 125 euro, te voldoen direct na aanmelding. Het inschrijfgeld wordt bij facturatie van de opleiding in mindering gebracht op het totaalbedrag.

 

De Basis Plus-opleiding

De Basis-Plusopleiding bestaande uit de 6 basismodules + examen + 1 verdiepingsmodule + 1 specialisatiestudie kost in totaal géén  4100,00 euro!

 

Wij bieden jou als deelnemer een leuke in-STAP-korting! Omdat je investeert in een belangrijke STAP in je toekomst en omdat we van mening zijn dat dit niet afhankelijk mag zijn van de toekenning van het STAP-budget.

Daarom bieden wij ELKE deelnemer aan de Basis-Plus opleiding een gegarandeerde korting van 500 euro! Dit geldt dus voor zowel deelnemers uit Nederland als ook uit België!

 

 

Je profiteert dus van een interessante pakketkorting van 500 euro, waardoor je slechts 3600 euro betaalt voor een complete Basis-Plusopleiding bestaande uit 6 basismodules, een verdiepingsmodule én een specialisatiestudie!

 

LET OP: HET IS MOGELIJK IN 3 TERMIJNEN TE BETALEN BIJ ONS!

 

 

 

WAT KRIJG JE VOOR DEZE PRIJS

 • alle studiematerialen, o.a. bestaande uit een uitgebreide opleidingsmap en begeleidende "Gidsen" per module 
 • koffie/thee/water/sap, lunches (soep, div. broodsoorten en diverse broodbeleg) en versnaperingen tijdens alle opleidingsdagen.
 • professionele opleiders.
 • praktijkexamen en erkend diploma CRKBO.
 • NIET inbegrepen, aanschaf/lenen van een boek van de boekenlijst voor het boekverslag.
 • NIET inbegrepen, eventuele overnachtingen.
 • Inbegrepen, facultatieve oefendag examen

 

Verdiepingsmodules kosten 575,00 euro per module. Specialisatiemodules kosten 675,00 euro per module.  Dit geldt voor paardencoaches die extra kennis willen vergaren. Elke 2-daagse module vindt plaats op 2 opeenvolgende dagen. Lunches en studiematerialen zijn inbegrepen. Deze modules kunnen aansluitend aan de Basisopleiding geboekt worden.

Als deelnemers aan de Basisopleiding ontvang je 20% korting op maar liefst 3 specialisatiestudies en/of verdiepingsmodules.

 

 

De prijzen zijn exclusief btw. Omdat Groots & Puur met Paardenkracht erkend is door CRKBO factureren we met 0% BTW aan particulieren. Bedrijven en organisaties ontvangen een factuur met 21% BTW.

WAAROM KIES JE VOOR EEN OPLEIDING BIJ GROOTS & PUUR MET PAARDENKRACHT

 • er wordt gewerkt met kleine groepen (tot max. 6 deelnemers per studie)
 • je ontvangt 20% korting op 3 specialisatie en/of verdiepingsmodules
 • we bieden complete coachconcepten welke reeds bekendheid op de markt genieten, zoals o.a. Pony Power voor Kids en Paardenkracht voor Pubers
 • vaste begeleiding door vakkundige docenten (aangesloten bij NOBCO beroepsregister)
 • jaarlijks intervisiedagen met collega's 
 • de opleidingen van Groots & Puur met Paardenkracht worden met hoge cijfers gewaardeerd door studenten. 

 

Ga jij mee op de reis van je leven?

 

STARTDATA

in 2022 zijn voor de Basisopleiding Paardenkracht voor Professionals 2 startmomenten: 25 april en 4 oktober. Kijk in de agenda voor de actuele opleidingsdata. Er zijn ook reeds data gepland in 2023. Kijk bij Agenda 2023 voor deze data.

 

De verdiepingsmodules worden 2x per jaar georganiseerd*. De specialisatiemodules worden 2-3 keer per jaar georganiseerd* op locaties in Nederland. * Afhankelijk van het aantal inschrijvingen op verdiepings- en/of specialisatiemodules wordt besloten of deze doorgang vinden.

 

De opleiding bestaat uit in totaal 12 praktijkdagen op onze locatie (inclusief oefenexamen en examen). 

De opleidingsdagen vinden plaats op de locatie van Groots & Puur met Paardenkracht in Velden (Noord-Limburg). Dit geldt tevens voor de verdiepingsmodules en specialisatiestudies.

 

WAT KAN IK MET DEZE OPLEIDING?

Wanneer je de basisopleiding hebt afgerond kun je starten als zelfstandig Horse Assisted Coach. Je kunt individuele personen coachen bij een hulpvraag en een coachtraject op professionele wijze begeleiden.

Afhankelijk van de aanvullende verdiepingsmodules en/of specialisaties die je hebt gevolgd kun je doelgroepen gaan coachen/begeleiden. Je kunt een eigen bedrijf oprichten of het werk als Horse Assisted Coach naast jouw huidige baan uitoefenen.

Horse Assisted Coaching krijgt steeds meer bekendheid en erkenning zowel in Nederland en België. Hierdoor ontstaan er steeds meer mogelijkheden voor de Horse Assisted Coach om diensten aan te bieden.

 

EXTRA MOGELIJKHEDEN

Groots & Puur met Paardenkracht biedt jaarlijks supervisiedagen. Deze zijn bedoeld voor studenten en gediplomeerde en/of gecertificeerde paardencoaches van Groots en Puur met Paardenkracht. 

 


Lees hier enkele recensies van deelnemers aan de opleiding:

Judith - Student Paardenkracht voor Professionals 2022:

Hoe heb jij de opleiding ervaren?

Ik had nooit verwacht dat het mij op persoonlijk vlak zoveel zou brengen. Ik dacht vooral de opleiding tot Horse Assisted Coach te volgen maar tijdens het leerproces ontdekte ik dat mijn eigen leerproces een nog mooier kado was! Jolijn en Evelien hebben mij hierin op een hele prettige, open en veilige manier begeleid. Nu kan ik anderen ook begeleiden omdat ik kan inleven in het proces. Ik voel mij echt een "rijker" mens door deze opleiding.

 

Anna - Student Paardenkracht voor Professionals 2019:

Wat heeft je doen besluiten je aan te melden voor de HAC opleiding bij Groots & Puur met

Paardenkracht?

Tijdens de open dag kreeg ik het idee dat de opleiding een gedegen opleiding is en tevens speelde sterk mee dat ik een veilig gevoel

had bij Jolijn en Evelien. Ook vond het de ervaring van de coach opdracht tijdens de open dag pakkend. En ik vond het een meerwaarde dat ik zelf de verdieping en specialisatie modules kon samenstellen.

Ik vond het contact met de opleiders zeer prettig.

 

Welke oneliner past volgens jou het best bij de opleiding?

Een goed opgebouwde en doordachte paardencoachopleiding, verzorgd door fijne en deskundige opleiders en kudde

paarden.

 

Hoe zou je opleiding omschrijven?

Ik vond de Horse Assisted Coach opleiding bij Groots en Puur met paardenkracht in één woord geweldig! De start vond ik best

spannend, maar ik ging iedere keer met veel zin er naar toe. Ik heb het ervaren als zeer verrijkend, zowel op inhoudelijk vlak als op persoonlijk vlak. Alles werkte daaraan mee: de locatie, de verzorging van de dagen, de kudde paarden en de vriendelijke, deskundige en betrokken vaste opleiders! 

 

Tanja - Student Paardenkracht voor Professionals 2019:

Mijn keuze voor deze opleiding was de juiste. Een kleine groep studenten, 2 hele fijne coaches, waarbij ik me vertrouwd voelde om te leren coachen van andere mensen met hulp van de paarden. Maar ook mijn persoonlijke groei in deze opleiding kunnen doormaken met hele fijne mede studenten. Voor mij persoonlijk zit hier de kracht van opleiding. Doordat de groep klein is krijgt iedereen voldoende aandacht om zijn eigen persoonlijke ontwikkeling door te maken.Het is een opleiding waar het paard als co-coach ingezet wordt, maar ook de materialen zoals pinnen, hoepels, ballen, knuffels en dergelijke die jekunt inzetten in de coach-sessie vind ik heel waardevol. Dat alles samen maakt het geheel compleet voor mij. Evelien en Jolijn hebben mij ook in de opleiding ondersteunt daar waar ik het nodig had en dat vond ik heel fijn. Denken in mogelijkheden! Tot slot, een opleiding die ik zo over zou doen!

 

Iris - Student Paardenkracht voor Professionals 2019:

De opleiding is goed opgezet. Professioneel lesmateriaal, goede huiswerkopdrachten, prettige en kundige opleiders, gevarieerd aanbod aan verdiepingsmodules en een veilige omgeving waarin je alle mogelijkheden krijgt om je te ontwikkelen als persoon en als coach. Zeker een aanrader!

 

Linda De Roy - Student opleiding Paardenkracht voor Professionals leergang 2019-01: 

De opleiding bij Groots en Puur met paardenkracht was een intensieve en diepgaande persoonlijke reis. Het is niet enkel

een opleiding tot horse assisted coach maar ook een persoonlijk coaching traject. Er is een mooie verdeling tussen praktijk en theorie.

Je leert oog te hebben voor het paard, de coach en de coachee.

Jolijn en Evelien zijn mega toffe coaches en zeker niet te vergeten ook de paardjes zijn super lief. Het is zeker de moeite waard om deze opleiding te volgen als je de vaardigheid van een professionele paardencoach wil leren inzetten.

  

Stéphanie van Kerrebroeck - Student opleiding Paardenkracht voor Professionals leergang 2019-01:

"De opleiding Paardenkracht voor Professionals is een wel doordachte opleiding waar afwisseling theorie en praktijk centraal staat. Door zelf heel snel aan het werk gezet te worden, ervaar je welk proces een coachee door maakt, je leert jezelf bovendien opnieuw kennen en leert door thuis zelf te oefenen wat je als coach nodig hebt. Evelien en Jolijn begeleiden dit hele proces met een ongekend

enthousiasme. Ze stimuleren, motiveren op een overtuigende maar natuurlijke manier. Ze maken dat je je thuis voelt en hebben oog voor elke student. Het zijn de juiste mensen op de juiste plek!"


REGISTER VAN GECERTIFICEERDE HORSE ASSISTED COACHES

Heb jij de opleiding Paardenkracht voor Professionals met succes doorlopen en afgesloten met een certificering? Dan wordt je vermeld in het register van gecertificeerde Horse Assisted Coaches.


Ervaren | Beleven | Groeien


Accreditaties

Groots & Puur met Paardenkracht is als opleidingsinstituut geaccrediteerd en geregistreerd bij het CRKBO. Tevens zijn wij  aangesloten bij het NOBCO (Nederlandse Orde van beroepscoaches).

De Basisopleiding is tevens erkend door het CAT register en een GRO-erkende opleiding.

Daarnaast is Groots & Puur met Paardenkracht in het bezit van het Keurmerk Paardenwelzijn Plus. Lees hier meer over op https://keurmerkpaardenwelzijn.nl/wordpress/

 

Groots & Puur met Paardenkracht heeft tevens een scholingsovereenkomst met het UWV. Vraag naar de mogelijkheden.

 

Op deze studie zijn de algemene voorwaarden van Groots & Puur met Paardenkracht van toepassing. Een exemplaar wordt op aanvraag toegezonden en is tevens onderdeel van het inschrijfformulier.


Wil je meer info over Pony Power voor Kids? Klik op de foto.


Wil je meer info over Paardenkracht voor Pubers? Klik op de foto.


Neem contact met ons op via onderstaand formulier:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Locatie Groots & Puur met Paardenkracht

Inhoud van Google Maps wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op Cookie-instellingen (Functioneel) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Google Maps en de inhoud te bekijken. Meer hierover lees je in de Privacyverklaring van Google Maps.